Ser Hiszpańskie owczy wędzony Idiazabal

Price for kg
product description
Ten ser owczy dojrzewający jest wytwarzany w sposób całkowicie rękodzielniczy w Nawarze, w Hiszpanii. Jest wędzony szlachetnymi gatunkami drewna i dojrzewa co najmniej dwa miesiące. To nadaje mu intensywny i charakterystyczny smak oraz zwartą konsystencję.
Certyfikat pochodzenia:
Produkcja sera jest objęta certyfikatem Chronionej Nazwy Pochodzenia Idiazabal (Denominación de Origen Protegida Idiazabal). Gwarantuje on, że mleko pochodzi wyłącznie z owiec ras Latxa i Carranza, a ser jest prasowany i niegotowany.
Nagrody i jakość:
Wysoka jakość, intensywność i smak sera zostały potwierdzone na World Cheese Awards. Otrzymał on nagrody w latach 2014-15, 2015-16 i 2019-20, a w ostatnim roku zdobył złoty medal.
parameters
reviews
add a review, thanks to this you will also receive reliable information about the product.