Oliwa Gotas De Abril. Gourmet



Price for butelka
product description
Oliwa z oliwek Extra Virgin Premium otrzymywana z odmian oliwek Arbequina, Hojiblanca i Frantoio.
Oliwa ta wyróżnia się owocową zielenią o średniej intensywności z nutami zielonej trawy i pomidora, a także posmakiem gorzkich migdałów, który zapewnia średnio intensywne korzenne wrażenie. Jest to oliwa z oliwek Extra Virgin najwyższej jakości ze względu na swój aromat i smak, idealna do spożywania na surowo w sałatkach i tostach lub jako ostatni niepowtarzalny akcent w bardziej wyszukanych daniach, takich jak ryby czy hiszpańska zupa salmorejos.
Uznawana na całym świecie, została nagrodzona Złotym Medalem w prestiżowym konkursie „New York International Olive Oil Competition”.
- Średnie wartości odżywcze na 100 ml
- Wartość energetyczna 3367 kJ / 819 Kcal
- Tłuszcz 91g w tym
- Nasycone 12g
- Węglowodany 0g w tym
- Cukry 0g
- Białko 0g
- Sól 0g
Jeśli chcemy cieszyć się dobrym zdrowiem i dobrze wyglądać, w naszej diecie nie może zabraknąć tłuszczu. Jednym z jego źródeł może być właśnie oliwa z oliwek. Wartości odżywcze tego produktu są cenione przez dietetyków na całym świecie.
Oliwa z oliwek oprócz korzystnych kwasów tłuszczowych zawiera również witaminy E i K. Ta pierwsza jest silnym przeciwutleniaczem chroniącym organizm przed zniszczeniami wywoływanymi przez wolne rodniki. Jej niedobór prowadzi do zmęczenia, problemów z zębami i kośćmi czy podatności na infekcje.
Główną funkcją witaminy K jest przede wszystkim uszczelniane naczyń krwionośnych. Jej prawidłowy poziom w organizmie zapewnia odpowiednią krzepliwość krwi.
Jedna łyżka oliwy z oliwek zawiera średnio 1,94 mg witaminy E (dzienne zapotrzebowanie to około 8–10 mg) i 8,13 µg witaminy K (dobowa norma u dorosłej osoby wynosi 4 mg).
Oliwa extra virgin
To najzdrowsza, ale i najdroższa oliwa z oliwek dostępna na rynku. Jest produktem z pierwszego tłoczenia, na zimno. W jej skład wchodzi wyłącznie sok z oliwek. Nie zawiera żadnych dodatkowych substancji chemicznych i jest w stu procentach naturalna. Aby oliwa została zaklasyfikowana do tej kategorii, musi spełniać szereg wymogów – jednym z nich jest poziom kwasowości poniżej 0,8%.
Oliwa extra virgin idealnie nadaje się do dań na zimno, takich jak sałatki czy sosy. Na oliwie tego typu zaleca się jedynie krótkotrwałe smażenie.
parameters
reviews
add a review, thanks to this you will also receive reliable information about the product.